Dodáváme i na Slovensko.

Inhorgenta zase přilákala 27 000 milovníků šperků!

Před nedávnem jsem byla na další mezinárodní výstavě šperků. Tentokrát jsem zamířila do Mnichova na Inhorgentu 2018. Kdo z vás tam byl ví, že jde o další významnou událost ze světa šperků. Tu si každým rokem nenechá ujít přes 27 000 lidí z více než 70 zemí světa.

Zajímalo mě, jak to bude vypadat letos a v čem bude tato výstava jiná v porovnání s italskou Vicenzou. Srovnání není jednoduché. Obě výstavy mají své plusy a mínusy.

U Inhorgenty musím určitě ocenit velmi silnou designérskou skupinu. Mladí nadějní umělci zde představují své díla. Hledají své nové obchodní partnery, představují to nejlepší, co mají a zároveň se mezi sebou tak trochu měří.  Baví mě koukat na tyto designy. Je v nich autorský cit a originalita zároveň. Tato skupina mladých umělců řeší trendy jen okrajově. Pokud je mezi vámi nadějný designér šperků, určitě by se sem měl jít alespoň podívat. Z Čechů jsem tam neviděla žádné zástupce, ale možná jsem se špatně dívala.

K nejvíce zastoupeným umělcům patřili Angličané, Němci, Francouzi, ale i Poláci. A abych jen o tom nemluvila, níže můžete vidět designy, které mě upoutaly. Jsou jednoduché a stylové zároveň.

1520364131501

Inhorgenta se může pyšnit i velkou koncentrací výrobců snubních prstýnků. Pokud máte v plánu svatbu, určitě doporučuji se sem jít podívat.  Tolik stylů, tvarů a barev jsem dlouho neviděla. Skoro je mi líto, že svatbu neplánuji :).

A jaké prstýnky zaujaly mě? Byly to kombinace dvou až tří barev v jednom prstenu. Trend více barevných šperků, a dokonce kontrastních barev, je trendy již dlouho. U snubních prstenů jsem to před tím nějak nezaznamenala. Což ale neznamená, že nebyly :).  Koláž níže ukazuje mé favority.

1520364374344

Obecně však musím říct, že Inhorgenta ve srovnání s Vicenzou nebyla zas tak trendová. Většina vystavovatelů tady představila své staré kolekce. Těch trendových zde bylo opravdu málo.

Pár vystavovatelů tady představilo minimalistický trend. Jemné náhrdelníky a přívěšky, které zdobí krční jamku. Design šperku je jednoduchý, vhodný do společnosti i na denní nošení.

1520364309619

Další jemné trendy náhrdelníky do krční jamky

Z motivů opět vedly motivy hvězd a hvězdiček.  Viděla jsem je v náhrdelnících, přívěšcích nebo náušnicích. Popravdě, když jsem poprvé tento trend zaznamenala, přišlo mi to trochu mimo. Ale časem si trend hvězd a hvězdiček oblíbíte taky :).

1520364261868

Motivy hvězd a hvězdiček

Na Inhorgentě byly k vidění i vícevrstvé náhrdelníky, které jsou trendy už rok. Jeden šperk tvoří několik vrstev dohromady. Čím rozmanitější vrstvení, tím víc cool. Tento styl šperků umí vyjádřit styl vaší osobnosti. Je populární u náramků, náhrdelníků i přívěšků.

1520364476420

Vícevrstvé náhrdelníky - Srdíčko

Vícevrstvé náhrdelníky - Kruh

Letos budou trendy šperky s modrými, červenými a zelenými kameny. Ostatně tato kombinace je ve špercích in již dlouho. Kromě těchto barev se stálé oblibě těší i šperky s bílými kameny.

1520363546449

Trendy smaragdový přívěšek a náušnice

Modré náušnice se safírem

K letním motivům patří jako vždycky květiny. Když se kolem sebe rozhlédnete, uvidíte, že tento motiv na vás poslední dobou kouká z každého módního obchodu. Není tomu jinak ani ve špercích.

1518470051820

Kolekce letních motýlů

Kolekce šperků se srdíčkem

Co říct na závěr. Každá sezóna má několik trendů, které se pokaždé dělí na jednotlivé produktové linky šperkařského průmyslu. Svoje trendy mají zlaté a stříbrné šperky, bižuterie, hodinky, ale i diamanty.

Zatím stále platí, že jeden trend pro sezónu jaro/léto 2018 bude platit i pro sezónu jaro/léto 2019, jen jeho intenzita bude nižší.  Obvykle tento stav trvá 2-3 roky. Navíc Česká republika je ve srovnání s evropskou nebo světovou módou ještě o rok zpožděná. Takže když to zjednoduším trendy, o kterých dnes píšu ve svém bloku, budou pravděpodobně in i v příští sezóně.

A o tom, jaké další trendy nás čekají, budu psát příště. Sledujte náš blok a budete in!

 

Vaše Anna 

logo 11A